profielfotoSchrijven heeft me altijd al geïnteresseerd. Op de basisschool schreef ik hele schriften vol en droomde ik van eigen boeken, kranten en tijdschriften. Toen ik later internet kreeg, begon ik mijn eerste websites te bouwen. Simpele, persoonlijke websites, met daarop leuke informatieve teksten over dingen die ik interessant vond.

Eerste website

Mijn eerste serieuze website was een site vol met songteksten. Ik bouwde deze toen ik jaar of vijftien, zestien was. Ik probeerde er een overzichtelijke website van te maken, met succes: er kwam al snel veel bezoek op af en het bijbehorende forum liep storm. Mensen konden daar verzoekjes doen voor songteksten en ik (en ondertussen ook wat vrijwilligers) deed mijn best om de juiste teksten te vinden.

Ik was nog jong en me niet bewust van de auteursrecht die op de teksten zat. En toen ik een brief kreeg waarin dit duidelijk stond vermeld, besloot ik de website te stoppen. Ik haalde de inhoud offline. Een paar maanden later kreeg ik een e-mail van iemand die de website graag wilde overkopen. Hij wilde er 250 euro voor betalen. Ik had er waarschijnlijk veel meer voor kunnen krijgen, maar ik was onwetend. En omdat ik jong was, vond ik 250 euro heel veel geld – zeker voor een website die niet meer in gebruik was.  Dit was het eerste geld dat ik ooit online heb verdiend.

Online geld verdienen

Pas jaren later wist ik dat ik online geld wilde verdienen. Ik kwam terecht op de website www.infonu.nl, waar je artikelen op kunt plaatsen. Hier valt geld mee te verdienen. Ik ben al jaren een actief schrijver op deze website en heb ruim 700 artikelen hier geschreven.

Deze artikelen hebben ervoor gezorgd dat ik meer te weten ben gekomen over het schrijven van webteksten. Hoe schrijf je nou eigenlijk een tekst die goed wordt gevonden in zoekmachines? Hoe geef je de bezoeker wat hij nodig heeft?

Met al die nieuwe kennis lukte het me om te schrijven in opdracht. Heel veel mensen willen graag een website, maar beschikken niet over de juiste kennis om een goedlopende SEO-vriendelijke tekst te schrijven. In 2010 meldde ik me aan bij de KVK en sindsdien heb ik letterlijk duizenden teksten voor talloze opdrachtgevers geschreven. Op de website www.infonu.nl  was ik jaren werkzaam als redactrice, waar ik controleerde of artikelen voldoen aan alle voorwaarden.Ik heb in ruim zeven jaar tijd duizenden teksten gelezen en beoordeeld.

Eigen websites

Omdat de passie voor het ontwikkelen ook nog steeds bestond, heb ik tussendoor zelf nog verschillende projecten gedaan. Ik richtte eigen websites op en vulde deze met leuke content. De meeste sites heb ik uiteindelijk weer weggedaan of verkocht, maar ik heb er ook een stel gehouden. Zo heb ik sowieso mijn website gericht op mijn boeken: www.suzannepeters.nl. Ook heb ik een website over sporten en gezonde voeding, omdat het een onderwerp is waar ik graag mee bezig ben en graag meer over wil weten. De site http://30daychallenges.nl kreeg in de eerste maand van de lancering al ruim 40.000 unieke bezoekers.

Ik ben altijd bezig om mezelf te verbeteren en ontwikkelen en houd daarom altijd in de gaten wat mijn teksten doen en hoe ik de positie in Google kan verbeteren.